patepisi.eu pateshestviq putepisi

Париж – с дъх на романтика…

Една от най-популярните туристически дестинации за екскурзии в чужбина и по специално в Европа без съмнение е Париж. Лувъра, Айфеловата кула и Триумфалната арка привличат милиони туристи всяка година, някои от които идват за първи, а други за пореден път, запленени от магията и очарованието на този град с вековна история. Хиляди хора се разхождат по Шанз Елизе и купуват скъпи френски парфюми, с които да се похвалят пред приятелите си у дома.

Всички ресторанти и заведения са препълнени, накъдето и да се обърнеш, чуваш радостни възгласи на различни езици и виждаш светкавици от фотоапарати, които блестят в очите ти. И някак си красотата и величието на Париж изчезват сред тълпата, тя го поглъща… Истинският Париж не е там. Неговата душа е романтична и свенлива като млада девойка, тя се крие от шума и посредствения интерес на туристите там, където биха я открили само истинските ценители.

Разхожда се по бреговете на Сена под ръка с някой млад французин и се наслаждава на вятъра в косите си. Обича  тесните улички в крайните квартали, където над кълдъръма се носи аромат на прясно изпечени хлебчета. Седи в малките, стари кръчми и слуша разказите на възрастните за времето на Революцията и тъмните векове, докато кръчмарят й поднася отлежало уханно вино…

Ако човек желае да усети душата на Париж, трябва да я потърси там, където оживяват образите от романите на Виктор Юго – катедралата „Нотр Дам”, Бастилията… Хилядолетната история на града е дълбоко запечатана във всяка част от него, спомените се таят в земята, попила сълзи и кръв, усетила царствените стъпки на кралете,  и само чака някой да се приближи, за да започне да нашепва и да разказва.

Картини от миналото изплуват и разкриват една друга, мрачна епоха, която усмихнатите туристи с раници и видеокамери трудно биха могли да си представят, гледайки лъскавите витрини на магазините. Техните очи виждат един красив, съвременен град, с изобилие от паметници на културата и изкуството, без да се замислят колко много неща се крият зад тази спокойна, величествена фасада.

А там е сърцето на града, който още чака голямата си любов…Затова отидете в Париж, но не го гледайте – почувствайте го! Хората идват и си отиват, някои го харесват, други не, някои се връщат, някои забравят… Времето минава, а Париж си е все същият – с душа на безнадеждно роматична млада девойка… Ако искате да преживеете всичко това, то CALISTO TOURS ще сбъдне мечтите Ви.

Напишете коментар