patepisi.eu pateshestviq putepisi

Почивка в Добрич

За тези от вас, които не знаят, Добрич е малко градче, на 40км от Варна и 36 от Албена. Понякога в малките градчета се крие нещо прекрасно и чаровно и това е един от градовете, в които може да видите и срещнете точно такова местоположение.

Идеята е да се настаните там и да ходите до морето всеки ден, което ще ви излезе по-евтино от това да сте на хотел някъде по черноморието, пък и в самият град е далеч по-спокойно.
Градът разполага с обновен музей, който е поставен точно в началото на „Градската градина“ с официално име „Градски парк Свети Георги“, който също беше обновен и реновиран почти до края си, ще се продължава още с обновяването и целта на проекта е да превърне обраслият от храсти парк в едно чудесно място за отдих и почивка.
За други забележителности, може да отскочите до музея на “Йордан Йовков”, който е включен в онези малки книжки, които раздават от музеите в България и може да си ударите печат там. Щом се насочите към центъра на града, до малката църква в началото има етнографска къща, която приема и гости и може да ви покаже изключително интересни предмети от бита на старите българи от Добруджа.
По целия площад на центъра има поставени нови настилки, както и около тревните площи. За съжаление обаче, молът на Добрич е изключително празен и по-скоро има няколко магазина там от колкото, като в някой от големите градове.
Освен в самия град, който може да ви предложи още много и много интересни преживявания, може да се огледате в интернет или да разпитате някой какво има около самият град. Естествено – села. В някои от тях можете да отидете за риба (има езера) и изобщо не са далече от самият град. Границата с Румъния е на около 50км, така че може да отидете и да изпиете едно кафе.

От гледна точка на престой, Добрич има два основни хотела, които са на самия център на града. Какво по-добро място за почивка от самия център?
Ако искате евтин престой, близо до морето и не ви притеснява, че трябва да карате по половин час, за да стигнете до там (зависи къде точно отивате), Добрич е едно отлично място за целта. Интересни места за посещение, отличен за разходки и естествено – магазини по цялата периферия на града.
Дали ще седите и ще гледате нови филми или ще отидете да се разходите из града или дори из селата, остава само на вас да изберете.

Напишете коментар